BCR Leasing isi extinde activitatea de creditare

BCR Leasing a obtinut aprobarea actionarilor pentru a-si extinde activitatea cu credite de consum, imprumuturi imobiliare, carduri de credit, dar si servicii de factoring, scontare si forfetare. Principala activitate a companiei va ramane leasingul financiar.

BCR, cea mai mare banca din sistem, nu si-a creat o divizie specializata pentru oferirea de credite de consum, asa cum au facut inca de anii trecuti competitorii de la BRD-SocGen si Raiffeisen Bank.

Dintre bancile din sistem, Bancpost, Banca Transilvania si Citibank au mai dezvoltat astfel de subsidiare, care le-au permis sa concureze direct cu societatile individuale de credit de consum, pe o piata care abia in aceasta toamna a fost reglementata de BNR.

Odata cu extinderea domeniului de activitate, actionarii BCR Leasing au aprobat si includerea in denumirea companiei a sintagmei “IFN”, in conformitate cu cerintele BNR.

BCR Leasing are un capital social de 15 milioane de lei. Principalul actionar al companiei este BCR, care detine 79% din capital. In actionariatul BCR Leasing mai sunt incluse societatea Financiara S.A., BCR Securities si asiguratorii Ominiasig si Asiban, care au insa cote marginale. Alaturi de acestia, un grup de persoane fizice detin putin peste 10% din actiunile companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.