Belgienii de la KBC discuta achizitia Romstal Leasing

Grupul financiar belgian KBC poarta negocieri finale pentru preluarea societatilor de servicii financiare Romstal Leasing si Ink Broker, ambele controlate de catre omul de afaceri Enrico Perini.

Suma luata in discutie este de aproximativ 70 – 80 mil. euro. O eventuala tranzactie ar marca intrarea pe piata romaneasca a belgienilor de la KBC, care anul trecut au participat la cursa pentru achizitia celei mai mari banci locale – BCR.

Procedurile pentru vanzarea Romstal Leasing au fost initiate inca din lunile mai – iunie, iar la inceputul lunii septembrie au fost primite 13 oferte neangajante, din care doua au fost descalificate. Ulterior, pe lista scurta au fost selectate cinci nume, printre care KBC – Belgia, BNP Paribas – Franta, precum si grupurile elene EFG Eurobank Ergasias si Piraeus Bank.

Din cei cinci, patru au depus oferte finale, iar initial au fost selectati doi finalisti, in ordinea valorii ofertelor – KBC si BNP Paribas, care a preluat anul trecut compania de consumer finance Credisson si s-a lansat pe segmentul asigurarilor.

Tot in acest an, Fondul Romano – American de Investitii si-a vandut pachetul de companii din sectorul serviciilor financiare catre o divizie a gigantului american GE intr-o tranzactie totala de 140 mil. euro.

Romstal Leasing este detinut aproape integral de catre Romstal Imex, companie din care omul de afaceri de origine italiana Enrico Perini detine 51%, compania Framan (Italia) – 40% si Ovidiu Henter – 9%, conform ultimelor date de la Registrul Comertului.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.