Magda Tepoi judecata pentru deturnare de fonduri PHARE, ii instruieste pe cei ce vor sa atraga finantari europene

Directoarea de integrare din cadrul Camerei de Comert si Industrie Iasi, judecata pentru deturnare de fonduri PHARE, ii instruieste pe cei care vor sa atraga finantari europene.

Magda Tepoi, seful Directiei de Integrare din cadrul Camerei de Comert si Industrie Iasi, judecata pentru deturnare de fonduri PHARE, si-a deschis in aceasta vara o firma care se ocupa cu instruirea in atragerea de finantari europene.

Firma Branding Personal functioneaza intr-o cladire de pe strada Cuza Voda, in locul fostului sediu al Aliantei DA. Magda Tepoi este membru al PNL si consilier judetean din partea acestui partid.

Ieseanca a intrat in atentia opiniei publice dupa ce a fost pusa sub acuzare de DNA in vara anului 2005. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2003-2004, ea ar fi folosit in alte scopuri o parte din suma de 211.000 de euro, primita pentru derularea unui program PHARE ce viza perfectionarea a 360 de salariati ai Camerelor de Comert si Industrie din judetele Moldovei. Mai precis, banii ar fi ajuns sa fie cheltuiti pentru campania electorala a PNL.

Procesul nu s-a finalizat nici pana in prezent. Intre timp, inculpata si-a infiintat firma care se ocupa tot de fonduri europene si sustine ca a fost acuzata pe nedrept.

“Procesul este pe rol. Noi am atras fonduri pentru care mi s-au adus acuzatiile, pentru formarea de formatori. Am facut si o contraexpertiza atunci, care arata ca fondurile au fost folosite conform destinatiei”, sustine Magda Tepoi.

In acelasi dosar a fost cercetat si seful ei, avocatul Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi si membru de vaza al aceluiasi partid. Urmatorul termen al procesului este programat pe data de 15 decembrie.

Magda Tepoi spune acum ca se va implica in munca de instruire a tinerilor care vor sa-si deschida o afacere.

“Sunt multi care nu fac diferenta intre institutiile europene. Vor veni foarte multe fonduri pe proiecte transfrontaliere”, explica directorul firmei Branding Personal.

Firma organizeaza cursuri de limbi straine, managementul afacerilor, operator electronic si retele, secretariat in activitati comerciale si agent imobiliar.

Ultimul curs, care trebuie sa primeasca acreditare pana la sfarsitul anului de la Agentia Nationala a Ocuparii Fortei de Munca, Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, este de management de proiect.

Cursantii vor invata, pas cu pas, cum trebuie sa intocmeasca un proiect eligibil. “Cerintele europene sunt ca o treime sa fie teorie si restul practica. Astfel, in timpul cursului vor face si un astfel de proiect”, a dat asigurari Magda Tepoi.

Lectiile vor fi predate de Daniel Rata, presedintele Centrului European de Resurse si Consultanta, si de Aurica Dvoracic, directorul Centrului de Informare Comunitara din cadrul Bibliotecii “Gheorghe Asachi”, din Iasi. Cursurile vor dura 30 de ore si costa 300 RON, fiind programate sa se incheie pana pe 22 decembrie.

Firma Branding Personal, administrata de consilierul judetean Magda Tepoi, a fost infiintata in luna iulie 2006. Firma are capital social in valoare de 2.500 RON, iar obiectul de activitate este de selectie si plasare a fortei de munca.

“Scopul este de formare continua a adultilor”, explica Magda Tepoi. Firma are punct de lucru pe strada Cuza Voda nr. 10. “Spatiul este inchiriat de pe 3 iulie 2006, dar nu de la Primarie, de la o alta institutie, n-are importanta care”, a conchis Magda Tepoi.

Sediul de pe Cuza Voda a fost inchiriat firmei Branding Personal pana in vara anului 2007 si apartine de fapt Camerei de Comert si Industrie Iasi, unde femeia este angajata ca director de integrare. In timpul ultimelor alegeri, in spatiul respectiv functiona filiala locala a Aliantei DA.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.