J.E.R.E.M.I.E. finanteaza sectorul afacerilor mici

Firmele mici si microintreprinderile din Romania, cu pana la noua angajati, vor putea obtine credite in valoare de circa 10.000 de euro, in urma semnarii unui program de finantare intre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, UE si Guvern.

Creditele pot fi obtinute pentru inceput de la Opportunity Micro-Credit Romania (OMRO), din Targu Mures, prima institutie financiara non-bancara care va primi fonduri in cadrul acestui program incheiat, marti, la Ministerul Integrarii Europene.
OMRO a primit, prin programul de finantare pentru microintreprinderi si IMM, 9,85 milioane lei.

Noul program de finantare in valoare totala de 82,5 milioane de euro va acorda fonduri in RON sau euro bancilor si institutiilor financiare nonbancare societatilor de micro-finantare, pentru ca acestea sa acorde imprumuturi microintreprinderilor si firmelor mici, inclusiv intreprinderilor nou-infiintate.

Programul de finantare a fost creat pentru a imbunatati accesul la servicii financiare al intreprinzatorilor din Romania, in special din zonele mai putin dezvoltate si din zonele rurale, care pana in prezent aveau acces limitat la servicii financiare cu costuri rezonabile.

Acest tip de finantare este un proiect-pilot de promovare a programului JEREMIE (Join Europen Resources for Micro to Medium Enterprises).

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.