Politician si politicianist

A detine o functie sociala de conducere mai sus sau mai jos pe scara sociala ar trebui sa fie o servitute. Adica cel care isi asuma o asemenea obligatie nu ar trebui sa-si propuna satisfacerea in primul rind a orgoliului.

A fi politician inseamna deci in conceptia mea calitati profesionale dovedite (in economie, administratie, educatie, sanatate, protectia mediului, a copilului, a femeii, a persoanelor cu dizabilitati etc.).

In nici un caz nu ar trebui sa fie posibil ca aceste persoane sa realizeze acces la averi ilicite

prin intermediul acestor pozitii.

Din pacate orgoliul, minciuna, lacomia isi dau mina pentru ca persoane adeseori si incompetente sa acceada la functii in scopul egoist de a face avere. Aceste persoane mint nonsalant, fura fara scrupule, folosesc in interes personal facilitatile acordate pentru exercitarea optima a functiei: automobil, birotica, telefon, fonduri nedecontabile, transport gratuit, pasaport diplomatic (care inseamna scutire de control vamal!).Cel care uzurpa functia publica este odios. El nu doar ocupa inutil functii in care nu face nimic pentru cei care l-au ales direct sau indirect si care-l platesc. El determina minarea increderii publice in autoritatea aleasa democratic. Ceea ce este o pierdere mai grava decit furtul unor bani sau folosirea unor facilitati in scopuri personale.

SPECTATOR

About Romania Reala

Romania Reala

0 thoughts on “Politician si politicianist”

 1. Alex spune:

  Si totusi in Romania comunism = corupt.
  Nu sunt deacord.
  Atat timp cat se vor confunda acesti termeni nu vom putea vedea cu ochii liberi adevarata coruptie. Cine nu a fost comunist poate fi la fel de corupt. Atat timp cat va exista aerul acesta in societate: “toti fac asa, de ce nu as face eu – n-oi fi eu fraierul sa nu ma folosesc de ocazie” tote intiativele se vor risipi.

  Comunist, socialist, social-democrat, liberal s.a. ar trebui sa fie doar termeni ce desemneaza apartenenta la doctrina politica.

  Coruptia insa zadarniceste orice doctrina politica!

 2. DEDIU IULIAN spune:

  Spune cu voce tare ,ca sda auzim si noi !

 3. DEDIU IULIAN spune:

  habar nu aveti !

 4. Marius Parciu spune:

  Felicitari pentru site si atitudine.
  Marius Parciu

 5. CRISTINA GEORGESCU spune:

  pilile si nepotismul ne subjuga si ne fac viata un calvar doctorii ,profesorii,toti vor bani. iar cand le zici te taxeaza si te parasc la toti ca sa poata sa te poata ingenunchea chiar daca esti bun te invart pana iti [pun note mai mici cu toate ca stiu iar pe altele le tine in brate ca sa poata lua burse ca le sunt datori pentru banisorii pe care i-au luat astfel li se returneaza macar o parte din suma cu care si-au platit locurile la buget la aceasta facultate) numai pilele si relatiile au acces . iar prostimea trebuie sa taca sau e redusa la tacere prin multe restante sau chiar amenintari ca nu vom mai termina facultatea.

 6. CRISTINA GEORGESCU spune:

  politicienii ,politistii,judecatorii,popii toti sunt corupti viata e de rahat . Cand le spui toti tac dar se fac ca vor sa te ajute ci te plimba de la un birou la altul dar la sfirsit observi ca esti obosit dezorientat = prostit pe fata . Mai deunazi am pierdut o vacanta data gratuit la fac deeorece numai cunostintele si pilele au voie sa stie de aceste facilitati eu cu 9 49 nu am putut sa merg ci una care si-a aranjat bine exanenele in 15zile a dat 3 restante si 3 mariri si culmea a luat numai 9 ,9,9,10,10,10 si culmea masa e secretara pilele inca functioneaza in Romania nu o scapam usor de comunistii ramasi in functie care vor sa-si puna in functii mari fii si ficele si nu vom scapa de ei decat daca-i exilam pe toti cu familia lor ,ori sa trimiti in romania o bomba atomica care sa ne lichideze pe toti si apoi s-o populam cu tot felul de rase precum a facut dumnezeu . SAU e mai bine sa plecam si sa lasam puturosi care si-au gasit cate un fotoliu mare cat fundul lor pleostit ,sa munceasca sa le iasa prin piele si sa le topim osanza care au strins-o pe ei ca asta-i cel mai mai bine sa facem oameni buni ca m-am saturat de coruptia de care m-am lovit numai intr-un an de facultate am imbatranit cat in 10 ani ma lupt din rasputeri sa le tin piept dar sunt prea puternici nu le pasa de noi oamenii umili ai acestei tari romanica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.