MIE deleaga competentele catre ADR

Ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, a semnat la Timisoara, primul acord-cadru de delegare de competente din partea ministerului catre Agentiile de Dezvoltare Regionala (ADR).

Primul acord este semnat cu ADR Vest, cu sediul la Timisoara, pentru ca, potrivit ministrului, in aceasta regiune autoritatile si mediul de afaceri au colaborat foarte bine pentru proiecte regionale.

Prin acest acord se transfera mare parte din competentele pe care Ministerul Integrarii le-a avut in gestionarea programelor europene.

“Ministerul mai pastreaza, practic, atributiile de control si audit asupra proiectelor care vor exista la nivel regional. Mai departe, responsabilitatea crearii de proiecte este, incepand de astazi, a beneficiarilor finali, autoritati sau mediu privat si a ADR-ului care preia atributiile pe care le-am avut noi la MIE”, a mentionat Anca Boagiu. Acordul este incheiat pentru o perioada de 10 ani.

Printre atributiile delegate se numara: informarea, publicitatea si help desk, gestionarea si dezvoltarea portofoliului de proiecte eligibile, semnarea contractelor cu beneficiarii, monitorizarea, implementarea si controlul proiectelor.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.