Leasingul de personal si in Romania

Leasingul de personal sau inchirierea de forta de munca pe perioade determinate care a aparut de zeci de ani in strainatate, devine o forma tot mai folosita si in Romania.

Principalul motiv al acestei cresteri il reprezinta aparitia unui deficit de personal care sa acopere varfurile de activitate sau proiectele specifice.
Leasingul de personal este cel mai frecvent solicitat in industria auto, industria textila, industria IT, dar si in cazul serviciilor de telecomunicatii (call center-uri), al vanzarilor sau in perioadele de promotii.

In Romania, numarul companiilor de recrutare sau resurse umane care practica activitati de leasing de personal nu este foarte mare. Un caz aparte este H Grup IT Expert, care propune marilor companii, precum bancile, servicii personalizate de leasing de analisti programatori specializati in toate limbajele, conceptori si dezvoltatori de programe IT. H Grup este filiala societatii franceze Groupe HN, creata in 1983, companie axata pe servicii in informatica si avand, in momentul de fata, 400 de angajati.

Modelul propus de H Grup IT Expert nu este specific Romaniei. In Franta el este aplicat cu succes, inca din 1989, de Groupe HN, care a format de atunci peste 4.000 de informaticieni, multi dintre ei fiind angajati apoi definitiv de companiile unde au fost angajati temporar.

Sursa: Curierul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.