CJ Prahova asteapta finantarea pentru circa 300 de proiecte europene

Consiliul Judetean Prahova a intampinat aderarea la Uniunea Europeana cu un portofoliu de peste 300 de proiecte de dezvoltare locala, care asteapta finantarea.

Temele de proiect vizeaza realizarea de investitii in domenii variate: drumuri si alimentari cu apa, constructia de noi sedii de primarie, dispensare, scoli, piete, terenuri de joaca. Printre punctele slabe cu care judetul a intrat in Uniunea Europeana se numara drumurile judetene. In luna ianuarie a anului 2007 se va finaliza si imprumutul extern pentru reabilitarea acestora.

In judetul Prahova sunt in curs de implementare mai multe investitii declarate eligibile in cadrul proiectelor SAPARD si PHARE. Este vorba despre proiectul promovat de catre Consiliul Local Slanic, in parteneriat cu CJ Prahova, pe infrastructura turistica. Acesta va include: amenajari la lacurile sarate, realizarea de noi cai de acces si parcari, edificarea de constructii usoare adaptate specificului solului din aceasta localitate, bazine artificiale de inot, cu dubla functiune, pentru vara si iarna, in sezonul rece urmand sa se transforme in patinoare. Proiectul, al carui contract de finantare este deja semnat, este evaluat la aproape patru milioane de euro. Licitatia pentru desemnarea constructorului, care va fi organizata de catre Ministerul Integrarii Europene, urmeaza sa aiba loc in cursul lunii ianuarie 2007.

Sunt in derulare licitatiile si pentru desemnarea constructorului in cazul a 12 proiecte care au fost declarate eligibile, pe programul SAPARD. Contractele de finantare au fost deja semnate si sunt evaluate intre 500.000 si un milion de euro, toate cele 12 proiecte fiind in localitati unde au fost inregistrate pagube in urma calamitatilor din ultimii doi ani. Lucrarile sunt preconizate sa inceapa in aceasta primavara, cu termen de finalizare la sfarsitul acestui an. Pe langa acestea, mai sunt si alte proiecte care, din acest an, ar putea sa primeasca finantare din fondurile structurale si de coeziune: statiunile de pe Valea Prahovei- Sinaia, Busteni, Azuga, pentru dezvoltarea zonelor turistice; Cheia, pentru dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.