“Drumul fructelor”, proiect de asociere pentru atragere de fonduri europene in judetul Prahova

Primarul comunei Drajna, unde a avut loc intalnirea, a propus infiintarea unei asociatii cu 30 de producatori din localitate, la care pot adera si producatori din localitatile invecinate.

Initiatorii acestui proiect apreciaza ca asocierea reprezinta o oportunitate pentru ca localitatile lor sa poata atrage fonduri europene pentru infiintarea de plantatii de pomi fructiferi in cadrul proiectului “Drumul fructelor”, singura sansa de dezvoltare a acestor zone sarace, ocolite de investitori.

Presedintele Consiliului CJ a declarat ca va sustine aceasta initiativa printr-o donatie, in aceasta toamna, pentru plantarea unui hectar de teren cu meri pentru un producator din zona Drajna.

“Drumul fructelor” ar urma sa puna, totodata, in valoare obiceiuri, traditii, mestesuguri dintr-o zona incarcata de istorie, un alt proiect, “Drumului vinului”, cunoscut deja in Europa, demonstrand ca astfel de initiative pot duce la rezultate fructuoase.

“Drumul fructelor” ar urma sa strabata zona de nord a judetului, avand ca scop facilitarea dezvoltarii a 18 localitati renumite ca mari producatoare de fructe, punctat de 28 de popasuri turistice din comunitatii satesti.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.