Cristi Puiu refuza banii CNC

Regizorul Cristi Puiu a anuntat ca nu mai participa la concursurile organizate de Centrul National al Cinematografiei (CNC).

In plus, Cristi Puiu a declarat ca renunta si la creditul primit de la CNC pentru proiectul “Hrana pentru pestii mici”. Motivul – alte doua proiecte ale sale au fost respinse de comisia de selectia pentru acordarea creditelor la concursul CNC de anul trecut, cand cel mai mare credit i-a fost acordat lui Sergiu Nicolaescu pentru un proiect ce-l va readuce pe ecran pe comisarul Moldovan.

Cristi Puiu afirma ca membrii comisiei sunt alesi alesi “din randul celor necalificati sa judece proiecte de film”, iar comisia ia decizii “la intamplare”.

In 2004, cand regizorul tocmai castigase Ursul de Aur pentru scurtmetraj la Berlin cu “Un cartus de Kent si un pachet de cafea”, Comisia CNC i-a respins lui Puiu proiectul intitulat “Moartea domnului Lazarescu”. Filmul, realizat ulterior la interventia ministrului Culturii de atunci, a castigat premiul sectiunii “Un Certain Regard” la Festivalul de la Cannes si alte zeci de premii internationale, si a fost inclus in topul celor mai bune filme ale anului trecut.

Sursa: Tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.