Tariceanu – Fiecare judet trebuie sa aiba unitati proprii de elaborare si urmarire de proiecte

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat la Alexandria ca la nivelul fiecarui judet trebuie sa existe unitati proprii de elaborare si urmarire de proiecte, care sa aiba un rol important in absorbtia fondurilor europene.

Fondurile vor fi acordate pe baza de proiecte si de prioritati, a subliniat primul-ministru, care a adaugat: “In perioada 2007 – 2013 beneficiem de peste 31 de miliarde de euro. Sa nu se creada ca acestea vor fi singurele investitii. Alaturi de aceste investitii, va trebui sa existe o cofinantare consistenta din partea autoritatilor locale si autoritatilor centrale. Acest lucru se va face pe baza de proiecte si de prioritati”.

Seful Executivului a spus ca pentru dezvoltarea judetului Teleorman vor fi investite fonduri importante, indeosebi in infrastructura.

“Teleormanul este un judet sarac, cu putine investitii. Prin sumele distribuite de catre diverse ministere, am incercat sa ajutam echilibrarea bugetelor locale, pentru a-si rezolva problemele vitale legate de energia termica sau de infrastructura”, a spus premierul Tariceanu.

El a adaugat ca trebuie gasite solutii pentru stimularea investitiilor si pentru crearea de locuri de munca mai bine platite. “Voi discuta si cu ministrul Transporturilor pentru a gasi solutii pentru reluarea transportului sub forma de curse pentru cei care sunt angajati si care doresc sa mearga sa lucreze in Bucuresti. Avand in vedere ca in Bucuresti exista o mare cerere de forta de munca, pentru locuitorii din Teleorman ar fi un debuseu extraordinar”, a aratat primul-ministru.

Seful Executivului a precizat ca a discutat cu autoritatile locale despre unele dintre problemele judetului, precum repararea rezervoarelor de apa potabila ale orasului Zimnicea, problemele cu energia termica din unele localitati ale judetului si construirea unor centrale termice.

In discutiile cu autoritatile locale, primul-ministru a spus ca a fost pus accentul pe domeniul educatiei, precum amplasarea campusurilor scolare si infiintarea a doua scoli de arte si meserii la Videle si Rosiorii de Vede.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca Guvernul va aloca in continuare fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii scolare, inclusiv pentru dotarea scolilor din mediul rural cu microbuze pentru a facilita transportul copiilor. “Voi interveni drastic daca voi afla ca microbuzele vor fi utilizate in alte scopuri”, a aratat primul-ministru.

“Tinta noastra este ca in fiecare scoala sa existe calculatoare conectate la Internet”, a aratat ministrul Educatiei. Ministrul Hardau a subliniat ca au fost alocate fonduri pentru dotarea bibliotecilor cu carti scolare si pentru constituirea unor centre de informare si documentare, care vor fi deschise populatiei.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.