Ministerul Educatiei va retrage banii de la primariile care nu i-au cheltuit pentru modernizarea scolilor

Ministerul Educatiei va retrage fondurile alocate unor primarii din tara care nu au cheltuit bani pentru modernizarea scolilor si va redistribui aceste sume altor autoritati locale.

Sunt judete in care deja primarii au spus ca au anuntat inspectoratul scolar ca nu pot cheltui banii si acestia vor fi redistribuiti. Va mai urma o transa de 400 de milioane lei, care vor fi dati in totalitate primariilor pentru a termina lucrarile deja incepute, si inca 100 de milioane de lei pentru a incepe lucrari noi.

Suma de 100 de milioane de lei va fi data inspectoratelor judetene, nu primariilor, pentru a demara procedurile necesare inceperii unor noi lucrari. Adomnitei a explicat ca a directionat fondurile catre inspectorate deoarece acestea au oameni mult mai bine pregatiti, care stiu cum sa organizeze o licitatie.

Un alt argument este acela ca daca banii sunt dati inspectoratelor scolare, ministerul are parghiile de constrangere atunci cand lucrurile nu se misca deloc, asa cum a fost cazul cu banii primiti anul acesta si pe care primarii nu i-au cheltuit in multe localitati pentru ca s-au impotmolit in procedurile de licitatii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.