Se ieftinesc dobanzile la creditele in lei

Bancherii ieftinesc imprumuturile in lei, in dorinta de a plasa sume mai mari la clienti, in conditiile in care BNR a redus drastic din decembrie sterilizarile din piata monetara.

Volksbank a dus dobanda la creditele in lei la un minim istoric pe piata bancara, de 5,95% pe an, pentru imprumuturile imobiliare sau cele de nevoi personale garantate cu ipoteca. Dobanda este acum cu trei puncte procentuale sub nivelul precedent.

Raiffeisen Bank a anuntat tot ieri oferte promotionale pentru creditele de consum Flexicredit in euro, oferind dobanzi cu pana la trei puncte procentuale sub nivelurile standard.

Din luna decembrie BNR a redus drastic sumele atrase de la banci in piata monetara, fortand astfel o noua prabusire a dobanzilor interbancare, care au coborat spre nivelul de 1% pe an.

Masura a avut ca scop descurajarea intrarilor de capitaluri speculative, care puneau presiune pe aprecierea leului. Si in 2005 BNR a folosit o politica asemanatoare.

Pe piata sunt insa si jucatori care au scumpit creditele. BRD-SocGen a majorat la inceputul anului dobanzile la creditele de consum in euro cu un sfert de punct procentual.

Astfel, dobanzile variaza de la 10,25% pe an pana la 12,75% pe an, in functie de maturitatea creditului. Banca majorase si in luna decembrie dobanzile la creditele in lei si in euro, cu aproximativ un punct procentual.

La BCR, HVB-Tiriac Bank si UniCredit nu sunt anuntate modificari de dobanzi.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.