Din iunie, BEI va avea birou si la Bucuresti

Interesul investitional pe care il capata spatiul carpato-danubiano-pontic nu mai surprinde pe nimeni. Randamentele pe care le obtin fondurile straine, prezente in numar din ce in ce mai mare in Romania atrag ca un magnet alti si alti bani. In aceste conditii, Banca Europeana pentru Investitii (BEI) va deschide un birou in Bucuresti inainte de luna iunie, dupa cum a declarat Hellen Stoffels, reprezentant al biroului de presa al institutiei internationale.

“Implementarea unei unitati in Bucuresti va facilita acordarea unor raspunsuri mai rapide la nevoile de finantare ale clientilor publici si privati si va consolida cooperarea cu institutiile si partenerii locali”, a afirmat Stoffels.

Biroul din Bucuresti va include si experti din cadrul programului JASPERS, care prevede oferirea de asistenta pentru statele din Europa Centrala si de Est. Programul este elaborat in colaborare de BEI, Comisia Europeana si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Specialistii au rolul de a elabora proiecte eligibile pentru fonduri structurale si de coeziune.

In luna octombrie a anului trecut, BEI si Ministerul Finantelor Publice au semnat un memorandum de intelegere in baza caruia institutia internationala va finanta proiecte in Romania in valoare de pana la un miliard de euro pe an.

Presedintele BEI, Philippe Maystadt, a declarat la acel moment ca, avand in vedere amploarea proiectului, institutia va deschide un birou la Bucuresti.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.