Descoperire de cont pentru societatile comerciale

Datorita succesului pe care l-a avut descoperitul de cont in randurile persoanelor fizice, bancile comerciale au inceput sa acorde aceasta facilitate de finantare si societatilor comerciale. Overdraftul (descoperirea de cont) consta in acordarea unei sume de cateva ori mai mari decat veniturile beneficiarului; in cazul firmelor, plafonul este stabilit in functie de cifra de afaceri.

Solicitanti eligibili pot fi societatile cu cifra de afaceri pe ultimul an de activitate cuprinsa intre 1 si 5 milioane de euro – echivalent in lei, indiferent de numarul de angajati. Acest credit acopera nevoia permanenta sau recurenta generata de ciclul de exploatare a afacerii. Facilitatea poate fi acordata si pentru emiterea de scrisori de garantie bancara.

Perioada maxima de acordare este de 12 luni, cu posibilitatea de reinnoire pentru inca 12 luni. Plafonul aprobat poate fi de maximum 30% din cifra de afaceri de la ultimul bilant contabil. Dobanda se calculeaza prin acumulare zilnica pentru facilitati cu utilizare cash. De regula, se utilizeaza contul curent pentru inregistrarea soldului debitor. De asemenea, se realizeaza compensarea permanenta intre incasari si soldul debitor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.