Comisia Europeana a aprobat harta ajutorului de stat regional a Romaniei

Miercuri, 24 ianuarie, Comisia Europeana a aprobat harta regiunilor care pot primi ajutoare de stat destinate dezvoltarii in perioada 2007-2013, precum si nivelul asistentei financiare pentru Romania, Bulgaria si Cipru.

Aprobarea acestei harti urmareste sa ajute cele trei tari in implementarea strategiilor de dezvoltare regionala in perioada 2007-2013 si sa contribuie la sustinerea politicii de coeziune.

Harta ajutorului regional stabileste regiunile unui stat membru in care marile intreprinderi pot primi ajutor de stat pentru investitii – potrivit normelor Comisiei Europene – si stabileste nivelul maxim admis pentru aceste fonduri. Adoptarea unui astfel de document este o preconditie pentru a asigura continuitatea politicii regionale si a programelor finantate din fonduri structurale.

Potrivit articolului 87 (3)(a) al Tratatului privind instituirea Comunitatilor Europene, intregul teritoriu al Romaniei este eligibil pentru primirea de ajutoare regionale pe intreaga perioada 2007-2013. Normele europene permit acordarea de ajutoare pentru dezvoltare regionala in zonele in care PIB-ul este mai mic decat 75% din valoarea medie a PIB-ului comunitatii europene.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.