IMM-urile vor beneficia de 75 milioane de lei prin programele ANIMMC

Firmele mici si mijlocii vor beneficia in acest an de fonduri totale de 75 milioane de lei pentru sustinerea activitatii prin programele derulate de Agentia Nationala pentru intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), fata de peste 64 milioane de lei alocati anul trecut.

ANIMMC va derula in acest an 14 programe de finantare a activitatii firmelor mici si mijlocii.

Printre acestea se numara programul national multianual pe perioada 2002-2009 de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri, pentru care bugetul alocat in acest an este de 1,7 milioane de lei, programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare-Start 2007, care are un buget pentru 2007 de 1,35 milioane de lei, programul EMPRETEC-UNCTAD Romania pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor care pune la dispozitia intreprinzatorilor 360.000 de lei. De asemenea, pentru acest an, programul de sprijinire a activitatii de export a IMM-urilor are un buget de opt milioane de lei.

Programele vor fi operationale la sfarsitul lunii februarie, dupa publicarea normelor de aplicare in Monitorul Oficial. Sumele alocate celor 14 programe de finantare provin de la bugetul de stat.

In afara acestor programe, IMM-urile vor putea obtine finantare si din fondurile structurale, care vor putea fi accesate in a doua jumatate a anului. Fondurile structurale alocate IMM-urilor in perioada 2007-2013 vor fi de circa 800 milioane euro.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.