Concept de proiect – Programul GEF de granturi mici, UNDP Romania

Organizatiile neguvernamentale (ONG) si organizatiile comunitare (OC, organizatii neguvernamentale constituite la nivelul comunitatilor locale) pot depune pe tot parcursul anului concepte de proiect la Programul GEF de granturi mici (GEF SGP). Conceptul de proiect se depune in limba romana.

In urma analizei conceptului de proiect, aplicantul este contactat si instiintat asupra eligibilitatii conceptului respectiv. In cazul in care conceptul este eligibil, aplicantul poate beneficia de asistenta din partea GEF SGP pentru elaborarea propunerii de proiect. Aprobarea conceptului de proiect nu duce in mod necesar la aprobarea propunerii de proiect dezvoltata pe baza conceptului respectiv. Propunerea de proiect dezvoltata astfel intra in competitie in cadrul sesiunilor de cerere si evaluare lansate anual de GEF SGP.

Conceptele de proiect nu sunt obligatorii. Un aplicant poate trimite direct propunerea sa de proiect dupa lansarea sesiunii GEF SGP de cerere si evaluare, fara a trece prin etapa de Concept de proiect.

Trimiterea Conceptului de proiect oricind in timpul anului ofera potentialului aplicant posibilitatea de a putea pregati o propunere de proiect care sa intruneasca toate conditiile de eligibilitate, beneficiind de asistenta din partea GEF SGP.

Conceptul de proiect poate adresa cel putin unul dintre cele cinci domenii de interes GEF:

– conservarea biodiversitatii;

– schimbari climatice;

– ape internationale;

– poluanti organici persistenti;

– managementul durabil al terenurilor.

Conceptul de proiect cuprinde urmatoarele: pagina introductiva, scurta descriere narativa, documente de eligibilitate.

Conceptele de proiect se vor trimite prin e-mail la adresele: [email protected] si [email protected].

Conceptele de proiect se pot trimite si prin posta la urmatoarea adresa: Programul GEF de granturi mici, ATTN: Mihaela Dupleac, Str. Constantin Sandu Aldea, nr. 107, sector 1, 012062, Bucuresti, Romania.

Mai multe detalii despre “Conceptul de proiect”, sunt disponibile aici.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.