Lansare proiect PHARE in domeniul controlului emisiilor poluante

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a gazduit sedinta de lansare a proiectului PHARE 2004/016-772.03.03/03.02, “Achizitie de echipament pentru controlul emisiilor rezultate din activitatile IPPC, la nivel regional”.

Proiectul, in valoare de 3.801.243,25 Euro si cu o perioada de implementare de 11 luni, are ca scop imbunatatirea monitorizarii emisiilor la instalatiile care intra sub incidenta Directivei legate de preventia si controlul poluarii industriale, astfel incat orice modificare a emisiilor de poluanti sa poata fi observata operativ.

Beneficiarii proiectului sunt Agentiile pentru Protectia Mediului Arges, Bacau, Bihor, Galati, Sibiu si Timis. Proiectul va fi implementat de un consortiu alcatuit din doua companii italene, sub coordonarea MMGA, in calitate de Autoritate de Implementare.

Obiectivele proiectului prevad atat livrarea, instalarea si punerea in functiune a echipamentelor, cat si instruirea complexa a personalului privind utilizarea echipamentelor achizitionate, privind tehnicile si procedurile de lucru, in concordanta cu scopul in care vor fi utilizate.

La eveniment au participat reprezentanti ai MMGA, ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, ai APM-urilor beneficiare, precum si reprezentanti ai Consortiului caruia i-a fost atribuit contractul privind implementarea proiectului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.