TVA pentru beneficiarii de SAPARD romanesc

In timp ce pentru fondurile europene derulate prin SAPARD beneficiarii au fost nevoiti sa achite TVA doar pentru partea de cofinantare, de acum incolo persoanele juridice care vor beneficia de fondurile alocate prin SAPARD-ul romanesc vor achita integral TVA.

Informatia a fost confirmata de Laszlo Klarik – directorul general al Agentiei Nationale pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care a precizat ca decizia se explica prin faptul ca regimul TVA aferent proiectelor este reglementat potrivit legislatiei romanesti: “In cadrul programului SAPARD, deoarece exista cofinantare din fonduri europene, beneficiarul nu trebuia sa achite TVA decat pentru partea lui de contributie financiara. Pentru programul SAPARD realizat din fonduri de la bugetul MAPDR nu mai exista nicio astfel de scutire de TVA”.

Klarik a mai spus ca “proiectele care vor fi finantate in cadrul SAPARD-ului romanesc au fost contractate, dar, deocamdata, nu s-au efectuat plati, deoarece nu s-au primit inca solicitari din partea beneficiarilor”.

In acest context, el a precizat ca Guvernul a decis alocarea in acest an a 1.350 milioane RON pentru programul SAPARD-ul romanesc, bani ce vor fi alocati proiectelor depuse la SAPARD pana la 31 iulie 2006 si pentru care nu au mai existat fonduri europene. Conform sefului APDRP, in SAPARD-ul romanesc se incadreaza 440 de proiecte depuse pentru imbunatatirea prelucra rii si marketingului produselor agricole si piscicole, pentru investitii in exploatatii agricole si pentru dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative.

Sursa: Atac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.