ADR Centru sprijina autoritatile locale in pregatirea pentru absorbtia Fondurilor Structurale

Sprijinirea de catre ADR Centru a autoritatilor locale si judetene din Regiunea Centru pentru pregatirea de proiecte pentru Fondurile Structurale a intrat intr-o noua faza.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru impreuna cu consiliile judetene componente ale Regiunii au inceput organizarea unor intalniri punctuale in fiecare judet al Regiunii cu diferitii beneficiari eligibili pentru actiunile derulate prin Programul Operational Regional.

Obiectivul acestor intalniri este pregatirea potentialilor beneficiari si a proiectelor in vederea accesarii cu succes a fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional (POR).

Ele se adreseaza potentialilor beneficiari ai fondurilor ce urmeaza sa fie disponibile prin Programul Operational Regional, respectiv autoritati locale din mediul urban, dar si rural, institutii publice, universitati, ONG-uri.

In cadrul intalnirilor vor fi prezentate prioritatile POR si tipurile de proiecte ce pot fi finantate prin POR, regulamentele Comisiei Europene privind implementarea fondurilor europene, criteriile generale de selectie a proiectelor si a cheltuielilor eligibile, un model local de abordare a posibilitatilor de dezvoltare si implementare de proiecte – discutarea necesitatii si existentei unor documente de planificare la nivelul comunitatilor; existenta unui buget local, previziuni viitoare si surse posibile de finantare pentru dezvoltare, dezvoltarea de proiecte – elaborare studii, proceduri de achizitii, prezentarea unei fise de proiect si completarea acesteia, discutarea proiectelor din portofoliu, prioritizarea acestora si modalitati de dezvoltare etc.

Portofoliul regional de proiecte gestionat de ADR Centru contine, in acest moment, 504 de proiecte din judetul Harghita dintre care 284 se adreseaza prioritatilor din POR.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.