Mai putini specialisti in fonduri structurale la CJ Tulcea

CJ Tulcea, specialisti, fonduri structurale, proiecte, finantare

Vicepresedintele CJ, Ioan Boieru, a declarat ca in momentul de fata in institutie lucreaza 42 de angajati, absolventi ai cursurilor post-universitare de management al proiectelor publice, cursuri platite de institutia statului, acestia continuand sa isi desfasoare activitatea fara probleme.

„Imi pare rau ca nu am posibilitatea sa ii recompensez financiar pentru ca lucreaza din greu. Din punctul meu de vedere, plecarea celor cinci angajati nu este un gest de loialitate fata de o institutie. Te-ai format aici, ti-a fost foarte bine o perioada foarte mare de timp, ai in spate un brand care nu se cheama Ionescu, Popescu sau mai stiu eu cum, ci CJ. Ai de asemenea o intreaga sfera de relatii facute pe baza Consiliului, iar cand ii este greu institutiei, din considerente financiare, tu parasesti echipa. Ca fost ofiter de marina, sunt ultimul care paraseste corabia. stiti foarte bine ca ani de zile, am avut reprezentant la Bruxelles. S-a scolit pe bani publici, iar atunci cand institutiei ii este greu, consideri ca e normal sa pleci?”, a afirmat vicepresedintele CJ, Ioan Boieru.

El a amintit faptul ca proiectele realizate de persoanele care si-au dat demisia din CJ au fost intocmite in urma cu cel putin sase ani, ca de exemplu proiectul care vizeaza imbunatatirea infrastructurii din zona cunoscuta sub numele „Triunghiul manastirilor”, insa nu a existat proiect care sa nu fi fost modificat din cauza greselilor.

„E dreptul fiecaruia sa isi aleaga locul de munca. Suntem in etapa in care analizam posturile pe care le avem libere. Nu ne permite ordonanta de Guvern sa facem angajari, dar avem doua posibilitati – fie sa aducem prin concurs tineri care au lucrat cu fonduri europene, daca mai avem nevoie, fie sa incheiem contracte cu firme care acceseaza fonduri structurale. In acest ultim caz, CJ nu va mai cheltui bani publici pentru salarizarea persoanelor care se ocupa de realizarea proiectelor, iar acestea vor fi foarte interesate sa scrie un proiect serios pe ideea CJ si sa monitorizeze lucrarile. CJ il va controla alaturi de celelalte institutii abilitate. Cred ca ambele variante sunt foarte bune”, a precizat vicepresedintele CJ, Ioan Boieru.

In ultimii doi ani, CJ a atras finantari atat pentru amenajarea plajei de la Marea Neagra din orasul Sulina, imbunatatirea infrastructurii din zona manastirilor Cocos, Saon si Celic-Dere, proiecte intocmite in urma cu peste patru ani pentru care nu se identificasera finantari, precum si pentru proiecte noi, ca de exemplu imbunatatirea drumului Tulcea-Dunavatu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top