Ministrul integrarii europene avertizeaza ADR-urile care nu isi indeplinesc obligatiile

Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene, a transmis scrisori de avertizare Agentiilor de Dezvoltare Regionala si presedintilor de Consilii de Dezvoltare Regionala legat de obligatiile pe care agentiile le au prin Protocoalele semnate cu Ministerul Integrarii Europene si cu Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera pentru punerea in practica a programului de dezvoltare regionala a Romaniei.

Conform protocoalelor semnate, Ministerul Integrarii Europene, in calitate de Autoritate Contractanta pentru programul PHARE Cooperare Transfrontaliera 2004 – 2006, a solicitat desemnarea unor reprezentanti ai regiunilor in comisiile de evaluare a proiectelor de cooperare transfrontaliera aferente anului 2005.

Agentiile de Dezvoltare Regionala nu au dat, insa, curs sarcinilor care le revin, incalcand, astfel, preverile Protocolului de Colaborare si blocand procesul de evaluare a propunerilor de proiecte. Conform legii privind dezvoltarea regionala, consiliile judetene trebuie sa finanteze activitatea ADR-urilor, ceea ce face ca justificarea acestora (lipsa fondurilor) sa nu fie intemeiata.

“Avertizez ca nu voi tolera ADR-uri care nu isi respecta angajamentele fata de MIE si, implicit, fata de Guvernul Romaniei. Am descentralizat intreaga decizie cu o conditie: ADR-urile si Consiliile Judetene sa demonstreze ca vor si pot. Conditia esentiala a obtinerii unei bune rate de absorbtie este ca ADR-urile si toate celelalte institutii sa isi faca treaba pana la capat. Premisa descentralizarii finantarii europene prin Programul Operational Regional este buna functionare a ADR-urilor, a Consiliilor Judetene, a celorlalte autoritati locale si regionale. Nu voi admite jumatati de masura! Fie ca e vorba de evaluare de proiecte, asigurare de logistica sau informarea beneficiarilor, ADR-urile si Consiliile Judetene trebuie sa fie eficiente si sa-si respecte angajamentele din Acordul Cadru de Implementare semnat cu Ministerul Integrarii Europene”, a declarat Anca Daniela Boagiu.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.