TVA pentru proiecte europene – de la bugetul statului

Plata TVA aferenta livrarilor de bunuri, prestarilor de servicii si executiei de lucrari, finantate, integral sau partial, din contributia financiara a Uniunii Europene ai caror beneficiari sunt autoritati publice centrale si locale, unitati subordonate, organisme neguvernamentale, non profit, se asigura de la bugetul de stat.

De asemenea, prevederea se aplica si pentru proiectele similare ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si ale Companiei Nationale CFR.

Guvernul a modificat, in sedinta de astazi, Ordonanta de urgenta 63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate Romaniei de catre Comunitatea Europeana, precum si a fondurilor de cofinantare aferente acestora.

Modificarea a fost necesara intrucat, prin aplicarea Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2007, a fost eliminata scutirea de TVA pentru contractele finantate din fonduri nerambursabile.

Ministerul Finantelor Publice va elabora, in termen de 30 de zile, instructiuni de aplicare a actului normativ. Instructiunile se aproba prin ordin al ministrului Finantelor Publice.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.