JCR vrea sa acorde consultanta Bursei pentru infiintarea unei agentii de rating

Japan Credit Rating Agency (JCR) vrea sa acorde consultanta Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru crearea unei agentii de rating romanesti, a declarat presedintele institutiei japoneze, Makoto Utsumi.

“E importanta crearea unei agentii de rating romanesti si salutam initiativa Bursei de Valori Bucuresti”, a declarat presedintele Japan Credit Rating Agency, Makoto Utsumi.

Directorul BVB, Stere Farmache declara anul trecut ca obiectivul institutiei pe care o conduce este ca piata de capital sa beneficieze de serviciile unor agentii de rating cu recunoastere internationala, mai ales pentru instrumentele cu venit fix. Potrivit lui, piata de capital are nevoie de cat mai multe companii si instrumente care sa beneficieze de rating.

Presedintele JCR a spus ca motivul pentru care a ales sa acorde consultanta operatorului bursier bucurestean si emisiunea de obligatiuni in lei pe piata din Tokyo a fost faptul ca in ultimii ani economia romaneasca s-a dezvoltat gradual, iar tara a devenit atractiva pentru investitorii japonezi.

Piata de capital trebuie sa fie pregatita sa faca fata concurentei cu pietele din Uniunea Europeana si pentru asta avem nevoie de cat mai multe companii si instrumente care sa beneficieze de rating, a declarat anul trecut directorul general al BVB.

O astfel de masura ar determina, in opinia oficialului BVB, o crestere a pietei de capital, care mai are inca de recuperat pentru a putea ajunge la nivelul pietelor din Uniunea Europeana si din regiune. Pe langa rating, companiile au nevoie de implementarea principiilor de guvernare corporativa care le va asigura un plus de valoare in ochii investitorilor.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.