Dosar de deturnare a fondurilor SAPARD la Iasi

Unul dintre fostii directori ai Regiei Autonome Judetene de Apa Canal (RAJAC) a intrat in vizorul politistilor si procurorilor anticoruptie, fiind cercetat intr-un dosar ce priveste deturnarea unor fonduri de 1 milion Euro, alocate in cadrul programului SAPARD comunei Alexandru cel Bun, din judetul Neamt. Vasile Meglei, fost director de productie la RAJAC Iasi pana in anul 1996, este in prezent director al societatii comerciale Hidroedil SA, firma care a realizat proiectul retelei de alimentare cu apa a comunei nemtene.

Cercetarile au fost realizate de politisti in colaborare cu inspectorii in constructii iar, ca urmare a constatarilor facute, dosarul penal a fost inaintat spre solutionare Departamentului National Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau. Oamenii legii sustin ca primarul comunei Alexandru cel Bun, Pantelimon Rosu, precum si inginerul Consiliului Local, Camelia Vicovanu, au permis atat proiectantului, cat si firmei de constructii care a realizat reteaua de alimentare cu apa, respectiv Moldocor SRL, sa nu respect normele de executie.

Drept urmare, primarul Rosu este cercetat pentru prezentarea unor documente false la receptia lucrarii, precum si pentru schimbarea destinatiei sumelor alocate de la bugetul consolidat al Comunitatii Europene. in pofida celor reclamate de politistii nemteni, edilii comunei nemtene Alexandru cel Bun sustin ca proiectul SAPARD s-a derulat fara probleme. “Receptia lucrarilor a fost efectuata inca din luna noiembrie a anului 2004 si nu au fost sesizate nici un fel de probleme”, a declarat ieri Emil Frasineanu, secretarul comunei Alexandru cel Bun. De aceeasi parere este si directorul firmei de proiectare, fostul angajat al RAJAC, Vasile Meglei. “Nu stiu nimic despre aceasta ancheta. Receptia lucrarilor a fost efectuata si nu vad ce probleme ar putea exista”, a precizat ieri telefonic Vasile Meglei.

Sursa: Ziua de iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.