Lansare proiect pentru sustinerea mestesugarilor

Ieri, la Casa de Cultura “Mihai Ursachi” Iasi, a fost prezentat proiectul “Art-Afaceri prin Renasterea Traditiilor”, un program finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania-Republica Moldova 2004-2006, linia de buget Phare CBC 2004.

Proiectul Art are un buget de 33.000 de Euro si este realizat in parteneriat cu Asociatia “Dialog pentru Dezvoltare”, Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi 2003 si cu Uniunea Artistilor Populari din Moldova, vizeaza pregatirea manageriala a mestesugarilor din regiunea transfrontaliera Romania-Moldova si se va derula pe o perioada de zece luni.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt: identificarea mesterilor populari si a mestesugurilor autentice din zona de granita cu Moldova, invatarea si punerea in practica a abilitatilor antreprenoriale ale mestesugarilor, precum si dezvoltarea deprinderii de a-si incepe o afacere pe cont propriu in domeniul artizanatului.

Mestesugarii carora se adreseaza proiectul vor fi din judetele Vaslui, Botosani, si Iasi, din partea romana, respectiv Soroca, Calarasi si Orhei, din partea moldoveneasca.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.