Curs de scriere a proiectelor de finantare

CENTRAS Constanta va invita sa participati la cursul special de scriere a proiectelor de finantare, care va avea loc in perioada 22 – 24 septembrie 2008.

Continutul si metodele cursului sunt astfel alese incat, la terminarea acestuia, participantii sa fie in situatia de a avea o propunere concreta de proiect pe care sa o poata depune la un program de finantare cu termen-limita apropiat.

Pentru ca participantii sa dobandeasca nu numai cunostintele, ci si competentele necesare scrierii altor proiecte pentru programele de finantare structurale, cursul va fi aplicativ, incluzand exercitii pe idei de proiect concrete, precum si consultanta din partea staff-ului CENTRAS Constanta.

Cursantii vor dobandi urmatoarele competente:

 • Relationarea intre scopul si obiectivele programelor de finantare, pe de o parte, si misiunea, obiectivele si metodele/serviciile aplicantului, pe de alta parte, astfel incat viitorul proiect sa indeplineasca criteriul de evaluare – relevanta;
 • Organizarea procesului de elaborare a planului de proiect;
 • Intocmirea corecta a Matricei logice – documentul care sintetizeaza planul proiectului, astfel incat proiectul sa fie bine punctat la criteriile de evaluare privind claritatea scopului, obiectivelor, activitatilor, sustenabilitatii;
 • Construirea unui buget echilibrat, astfel incat proiectul sa fie bine punctat la criteriul de evaluare privind fezabilitatea si eficienta financiara;
 • Alcatuirea dosarului aplicatiei, astfel incat acesta sa fie complet si sa nu fie respins din motive administrative.

Datele de desfasurare a cursului:

 • 22 septembrie 2008 (orele 9.00 – 15.30), cu urmatoarele teme si exercitii:

  – Metode si instrumente pentru studierea si evaluarea programelor de finantare;

  – Generarea ideilor de proiect si verificarea incadrarii in cerintele programului – idei de proiect care pot castiga (probleme, cauze, efecte).

 • 23 septembrie 2008 (orele 9.00 – 15.30), cu urmatoarele teme si exercitii:

  – Definitivarea ideii de proiect (problema, cauze, efecte, grup tinta);

  – Etapele procesului de scriere a proiectului de finantare;

  – Elaborarea scopului, obiectivelor si activitatilor proiectului;

  – intocmirea matricei logice.

 • 24 septembrie 2008 (orele 9.00 – 15.30), cu urmatoarele teme si exercitii:

  – Metode de bugetare a proiectelor de finantare;

  – Completarea Cererii de finantare.

 • 25 septembrie – 9 octombrie 2008

  – Lucru individual al cursantilor in cadrul organizatiilor proprii pentru finalizarea formularului aplicatiei si a dosarului proiectului;

  – Posibilitatea de a solicita 3 ore de consultanta gratuita la sediul CENTRAS sau prin Internet/telefon.

Alte conditii de participare:

Taxa de participare este de 250 RON si va fi platita pana la data de 19 septembrie 2008 la sediul CENTRAS Constanta (Str. stefan cel Mare, Nr. 63, Etaj 1) sau in contul RO23MIND024000019336RO01 deschis la ATE Bank Constanta.

Daca niciuna dintre aceste variante nu va fi posibila, puteti achita cel mai tarziu in data de 22 septembrie, inainte de inceperea cursului, direct la sediul CENTRAS. Daca nici atunci taxa nu este achitata, nu veti putea participa la curs.

Pentru participantii din alte orase, CENTRAS Constanta nu asigura costuri de transport, cazare si masa, acestea revenind in grija participantilor sau a organizatiilor/ institutiilor pe care le reprezinta. Putem totusi sa facilitam gasirea unui loc de cazare, oferindu-va o lista cu ofertele hotelurilor valabile in aceasta perioada, cat mai aproape de locatia cursului.

Doritorii trebuie sa trimita completat formularul de inscriere la adresa de e-mail [email protected] pana la data de 15 septembrie 2008 inclusiv.

Locatia cursului va fi stabilita in functie de numarul de participanti inscrisi si va fi anuntata pana la data de 19 septembrie 2008.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare:

Andreea Ionascu

Coordonator al Departamentului de Informare si Comunicare – CENTRAS Constanta

Telefon fix: 0241/522012

Telefon mobil: 0766 75 85 61

E-mail: http://www.centras-constanta.ro

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Finantare.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Formare.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.