BCR dezvolta “EU Office BCR”

Banca Comerciala Romana (BCR) a organizat, marti 27 februarie 2007, ultima dintre conferintele
“BCR – partenerul dumneavoastra pentru proiecte europene de succes” si care au precedat deschiderile birourilor
“EU Office BCR”.

Banca a deschis, pe parcursul anului 2006, 7 birouri regionale in Cluj, Piatra Neamt, Alba Iulia, Craiova, Braila, Calarasi si Timisoara, unde se regasesc si sediile Agentiilor de Dezvoltare Regionale.

Asistenta financiara nerambursabila alocata Romaniei din partea Uniunii Europene, pentru perioada 2007 – 2013, este in valoare de aproximativ 30 miliarde EUR.

“BCR este principalul sustinator al economiei romanesti. Si de aceasta data BCR va fi cel mai important actor in procesul atragerii fondurilor europene si asta deoarece noi am inteles ca Romania trebuie sa faca totul pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii, a decalajelor intra si inter-regionale, sustinerea IMM-urilor si a start-up-urilor, pentru cercetare si dezvoltare, pentru reconversie profesionala”, declara dl. Nicolae Danila, presedinte executiv al BCR.

Danila afirma ca “EU Office BCR” – concept implementat in cadrul Bancii Comerciale Romane – asigura clientilor bancii o informare complexa si completa cu privire la implicatiile aderarii Romaniei la structurile europene si va oferi atat servicii de consultanta, cat si o gama larga de produse destinate finantarii/cofinantarii proiectelor de investitii, in vederea cresterii gradului de accesibilitate al partenerilor bancii la fondurile europene.

Printre vorbitorii la conferinta s-au aflat: Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Comertului; Nicolae Danila, presedinte executiv al BCR, Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR; Ramona Ivan, Director Executiv, Directia Relatii Internationale si Finantare Externa, BCR; Gertrude Hahn, head of EU-Enlargement/European Affairs, Erste Bank Viena.

La conferinta organizata de BCR au mai participat oficiali ai Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, reprezentanti ai ANIMMC, Ministerul Finantelor, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Economiei si Comertului si ai ADR Bucuresti-Ilfov.

Conferinta s-a aratat a fi un mijloc eficient de evidentiere a avantajelor pe care le ofera “EU Office BCR” ca sursa competenta de informare pentru IMM-urile si Autoritatile Publice Locale/Centrale interesate in derularea fondurilor structurale. De asemenea, s-au subliniat avantajele parteneriatului cu BCR in cadrul proiectelor finantate din fonduri europene, inclusiv din perspectiva cofinantarilor.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.