FNGCIMM SA va garanta creditele acordate IMM-urilor de catre banci

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii a semnat impreuna cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si cu 10 banci comerciale (BCR, BRD – GSG, OTP Bank, CEC, Banca Transilvania, Libra Bank, Banca Comerciala Carpatica, Bank Leumi Romania, Exim Bank si Credit Europe Bank) un protocol de parteneriat ce sta la baza acordarii unor finantari nerambursabile de la stat pentru dezvoltarea IMM-urilor, a microintreprinderilor precum si a firmelor nou-infiintate.

Proiectele vor fi sustinute dupa urmatoarea schema:

– Maxim 50.000 Euro si pana la 60% din valoarea proiectului – ajutor financiar nerambursabil pus la dispozitie de catre ANIMMC (10.000 euro pentru intreprinderile nou infiintate si microintreprinderi);

– 25% din valoarea proiectului credit bancar acordat de una dintre cele 10 banci semnatare a protocolului, credit ce va putea fi garantat de catre FNGCIMM

– 15% din valoarea proiectului – contributia intreprinzatorului;

Fondul garanteaza intre 60 si 75 % din valoarea creditului acordat, in functie de conventia semnata cu fiecare banca in parte, pentru firmele nou infiintate procentul de garantare putand atinge chiar si 80% . Comisionul perceput este de maxim 2%/an, aplicat la soldul garantiei.

Garantiile Fondului preiau riscul creditului acordat de banca si sunt cele mai lichide garantii pe care o banca le-ar putea obtine.

La cererea bancii, Fondul acorda garantia pe baza aceleiasi documentatii ce sta la baza aprobarii creditului, fara a solicita IMM-ului documente suplimentare.

Solicitand bancii sa utilizeze garantia FNGCIMM SA intreprinzatorii economisesc costurile legate de evaluarea garantiilor imobiliare, asigurarea, inregistrarea si radierea bunurilor, onorarii, alte taxe si comisioane si castiga si timpul necesar acestor formalitati.

Ca si la celelalte garantii acordate de FNGCIMM SA, si in acest caz serviciul de analiza a dosarului este oferit gratuit.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.