Investitiile in sere, agroturism si fabricile de lapte

Sefii agriculturii iesene recomanda fermierilor ieseni sa realizeze proiecte prin fonduri europene in acele domenii pentru care s-a depus un numar mic de proiecte in anii precedenti prin programele SAPARD si Fermierul, dar si in achizitia de utilaje sau fabricile de procesare a laptelui.

“In turismul rural, s-au depus noua proiecte, iar pentru activitati mestesugaresti numai doua si cred ca in aceste domenii s-ar putea realiza mai multe proiecte. De-asemenea, vor fi atrase multe fonduri pentru achizitii de utilaje pentru ca mult teren este necultivat, iar tehnologia este invechita in multe societati. Vor fi necesare, de asemenea, investitii importante in infrastructura”, a explicat Liviu Bulgaru, director al Oficiului Judetean pentru Dezvoltare Rurala (OJPDR).

Valoarea investitiilor in turismul rural s-a ridicat la 1,78 milioane euro, dupa cum arata reprezentantii OJPDR, pentru activitati mestesugaresti s-a cheltuit mai putin de jumatate de milion de euro, iar in sere de legume si flori s-au realizat proiecte in valoare totala de un milion de euro.

Iesenii au depus cele mai multe proiecte, in numar de 67, pentru achizitii de utilaje. Autoritatile iesene din bransa sustin ca unele investitii se vor realiza in functie de evolutia pietei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.