Putine ONG-uri au obtinut fonduri din bugetul local Iasi

Odata cu intrarea in vigoare la sfarsitul anului 2005 a Legii nr. 350/2005, privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, putine ONG-uri au batut la poarta autoritatilor locale iesene.

Pentru a obtine finantare de la bugetul local, fiecare ONG trebuie sa depuna un proiect cu diverse actiuni ce se doreau finantate. Dupa ce analizeaza fiecare proiect, municipalitatea stabileste anual proiectele care urmeaza a fi finantate.

“Anul trecut Primaria a acceptat pentru finantare un numar de 12 proiecte. In anul 2005 s-a modificat legislatia in vigoare si pentru a obtine finantare nerambursabila, aceste ONG-uri trebuiau sa realizeze proiecte. Din acest motiv cred ca unele organizatii au renuntat sa mai vina sa solicite finantare”, a precizat Cosmin Coman, presedintele Comisiei de Relatii cu Societatea Civila si Evaluare a Proiectelor (CRSCEP).

Acesta a mai adaugat ca, in timp ce pe anumite domenii sunt propuse si finantate destul de multe proiecte, exista si multe domenii in care societatea civila, prin ONG-uri, nu este suficient de vizibila.

“In opinia mea, societatea civila ieseana este foarte putin vizibila pe anumite domenii. Astfel, daca pe social si pe sport am avut cate trei-patru proiecte, pe tineret am avut doar unul, in timp ce pe economic nu a fost nici un proiect”, a adaugat Coman.

Presedintele CRSCEP s-a declarat nemultumit si de faptul ca nici una dintre organizatiile studentesti nu a realizat proiecte si nu a solicitat finantare de la bugetul local.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.