Suceava: Balbaielile pe bani europeni pun in pericol groapa ecologica

Municipalitatea este ingrijorata ca nu va primi la timp banii pentru groapa ecologica, insa, la sfarsitul anului viitor, actuala rampa de deseuri va fi inchisa.

Strategia judetului Suceava privind managementul deseurilor prevede ca, pana la sfarsitul anului 2008, actuala groapa de gunoi a municipiului sa fie inchisa, iar sucevenii sa beneficieze de o rampa ecologica de deseuri. Cu toate acestea, pana in prezent, municipalitatea nu stie concret daca si cand va primi banii necesari pentru realizarea gropii ecologice.

Valoarea estimativa a acestui proiect este de 25- 30 de milioane de euro. Edilul sef al Sucevei a solicitat, prin intermediul unei adrese oficiale, clarificari din partea Ministerului Mediului privind modalitatea de alocare a banilor pentru astfel de proiecte.

In cazul in care raspunsul Ministerului Mediului nu va fi unul edificator si incurajator pentru autoritatile din Suceava, municipalitatea va lua in calcul varianta unui parteneriat public – privat care ar putea rezolva problema finantarii acestui proiect.

In cazul in care rampa ecologica nu se va realiza pana la finalul anului 2008, deseurile menajere din Suceava vor trebui transportate catre cea mai apropiata rampa ecologica, ceea ce implica costuri mult mai mari pentru serviciile de salubrizare pentru populatie.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.