Peste 800 de proiecte de infrastructura, gata sa acceseze fonduri structurale in Mures

Judetul Mures are peste 800 de proiecte de infrastructura, in valoare de 1 miliard de euro, gata sa acceseze fonduri structurale, potrivit unei statistici date publicitatii de vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Alexandru Petru Fratean.

Proiectele vizeaza infrastructura de transport, de mediu si cea sociala si ca acestea pot fi eligibile la finantare.

“Ne pregatim pentru proiecte mari. Trebuie sa fim atenti la prioritati si oportunitati. Vrem sa fim programatici si destepti, sa nu intram in competitie cu noi insine”, a spus Fratean. Acesta a precizat ca in judet exista 10 asociatii microregionale, iar la cinci dintre acestea CJ este partener, care inglobeaza 82 de administratii locale din totalul de 102 de unitati administrativ-teritoriale.

CJ Mures este interesat si de posibilitatea accesarii de fonduri din programe guvernamentale si chiar la investitii proprii directe, mai ales ca Ministerul Integrarii Europene a lansat finantarea pentru un numar limitat de proiecte pe protectia mediului. “Microregiunea Valea Nirajului a depus un proiect in vederea primirii de fonduri pentru studiul de fezabilitate aferent unui proiect de producere a energiei electrice din deseuri biologice. Intram in competitie, pentru ca fondurile sunt limitate”, a precizat Fratean, care considera ca proiectul respectiv ar completa strategia judetului de gestionare a deseurilor.

Presedinta CJ Mures, Lokodi Edita Emoke, a anuntat ca reprezentantii administratiei judetene pregatesc impreuna cu judetul Harghita doua studii de prefezabilitate pentru proiecte de infrastructura. Cele doua proiecte vizeaza accesarea de fonduri structurale si constau in reabilitarea drumului judetean DJ 153C Reghin-Gurghiu-Lapusna-Gheorgheni si a drumului judetean Bezid-Atid-Cristuru Secuiesc.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.