MIE demareaza proiecte de infrastructura de 47 milioane euro

Ministerul Integrarii Europene a demarat lucrarile la 9 proiecte de infrastructura, realizate prin programul PHARE 2004.

Proiectele au o valoare de peste 47 milioane de euro, din care peste 27 milioane de euro provin din fonduri europene, 9 milioane euro din bugetul national si 10,5 milioane euro din fonduri locale.

Aceste proiecte au ca scop reabilitarea si constructia de drumuri (2 proiecte: Pipera- Tunari, judetul Alba si Videle), reabilitarea centrului istoric al orasului Braila, construirea unui centru pentru resurse de afaceri in Vaslui, amenajarea portului turistic din Mangalia si reabilitarea Cetatii Neamtului.

Pana in prezent, in baza Memorandumurilor de Finantare PHARE 2000, PHARE 2001 – Facilitatea Suplimentara de Investitii, PHARE 2001, PHARE 2002 si PHARE 2003 au fost incheiate 40 de contracte de infrastructura regionala, in valoare de aproximativ 180 milioane euro.

In cadrul acestor programe, au fost realizate urmatoarele tipuri de investitii: 14 parcuri industriale, centre de afaceri sau incubatoare de afaceri, 9 proiecte de retele de apa, canalizare, gaze, statii de epurare, 4 proiecte de drumuri, poduri, consolidari maluri, precum si 8 proiecte de infrastructura turistica.

Rezultatele obtinute in urma implementarii acestor proiecte vor fi urmatoarele: 70 de cladiri (noi si/sau modernizate), inclusiv depozite si bungalouri; 162,3 km de drumuri (noi si/sau modernizate), inclusiv retea de tramvai; 253,1 km de retele de apa, gaz, canalizare, energie electrica; 215,3 ha de parcele/platforme, inclusiv terenuri de sport; 13 statii de epurare/tratare a apei.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.