Fondurile europene de peste 160 milioane de euro pentru reabilitarea termica

Autoritatile locale vor putea accesa fonduri europene de peste 160 milioane euro, pentru reabilitarea termica a cladirilor, in urmatorii sase ani, a declarat ministrul delegat pentru lucrarile publice, Laszlo Borbely.

Proiectele de reabilitare termica vor fi integrate in programele de regenerare urbana care vor fi elaborate de autoritatile locale.

Borbely a anuntat pe 1 martie ca fondurile programului de reabilitare termica a cladirilor vor fi suplimentate la urmatoarea rectificare bugetara. Potrivit ministrului delegat pentru lucrari publice, pentru reabilitarea termica, in acest an au fost alocate deja 8,5 milioane lei, in program fiind incluse 1.900 de cladiri din care 617 au fost auditate.

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) are in vederea folosirea a 3% din Fondul European de Dezvoltare pentru programul de reabilitare termica a cladirilor. In perioada urmatoare va fi derulata o campanie de informare a primariilor pentru obtinerea fondurilor europene destinate regenerarii urbane si, implicit, programului de reabilitare termica.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.