Credite subventionate pentru fermieri

Fermierii obtin o reducere de pana la 50% din volumul creditului acordat, in functie de tipul proiectului de investitii in domeniul agricol, potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Creditele se acorda pe termen lung, iar fermierul isi primeste banii doar dupa ce si-a achitat integral datoriile catre banca.

Fermierii se pot adresa oricarei institutii bancare, dar trebuie sa tina cont ca doar o parte dintre banci agreeaza creditele pentru agricultura. Potrivit legislatiei, se acorda credite doar pentru animale de rasa, cum ar fi vaci din rasele Baltata romaneasca, Bruna, Baltata cu negru romaneasca si Pintzgau si numai pentru un numar minim de 12 vaci sau 50 de oi.

Dupa noile prevederi, vor putea primi credite subventionate si fermierii ce vor sa investeasca in distileriile de tuica, dar si persoanele ce vor sa isi deschida cabinete private sanitar-veterinare. De asemenea, fermierii pot accesa si credite subventionate cu 15% de minister pentru productie pentru infiintarea culturilor agricole sau isi pot achizitiona animale.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.