FDSC lanseaza un program de instruire pentru ONG-uri

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza selectia nationala pentru programul de instruire “Cresterea capacitatii financiare a organizatiilor non-guvernamentale prin dezvoltarea de strategii sustenabile”, din cadrul proiectul “Intarirea capacitatii financiare a ONG-urilor din Romania”, finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Programul se adreseaza organizatiilor non-guvernamentale active in sfere diferite ale societatii civile si are drept obiectiv intarirea capacitatii de management a resurselor financiare existente si sprijinirea reprezentatilor ONG in dezvoltarea strategiilor potrivite care sa asigure sustenabilitatea financiara a organizatiei.

Programul va avea durata unui an si jumatate si va consta in furnizarea unui pachet de instruire format din 6 cursuri, a cate doua zile fiecare, pe urmatoarele teme: strangerea de fonduri; dezvoltarea de planuri de afaceri si marketing; politica de coeziune si fondurile structurale, scrierea de propuneri de finantare pe fonduri structurale, tehnici de raportare pe fonduri structurale, managementul financiar.

Criteriile de selectie a organizatiilor care vor beneficia de instruire includ: statutul financiar al organizatiei, capacitatea de a dezvolta programe si de a gestiona fonduri si compatibilitatea intre responsabilitatile persoanelor propuse sa participe la cursuri si tematica cursului.

In functie de pozitia si responsabilitatile pe care le are in cadrul organizatiei, o persoana poate participa la mai multe cursuri. Primul curs din seria celor sase va aborda tema “Strangerea de fonduri”.

Cunostintele dobandite in cadrul cursului vor ajuta participantii sa dezvolte planul de fundrasing in conformitate cu nevoile organizationale.

Cursul va fi organizat dupa cum urmeaza: Bucuresti: 23-24 martie; Cluj: 30-31 martie; Timisoara si Iasi: 20-21 aprilie.

Transportul si masa participantilor la sesiunile de instruire vor fi asigurate de catre FDSC in cadrul programului.

Data limita pentru trimiterea aplicatiilor se prelungeste pana pe 16 martie 2007.

Aplicatiile trebuie transmise pe fax la numarul 021 310 01 80 sau e-mail [email protected] in atentia d-nei Viorelia Ciuciur.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.