Sprijinul financiar pentru producatorii din sectorul vegetal, domeniul horticol si sectorul imbunatatiri funciare

Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Dan Motreanu, a initiat proiectul de Hotarare privind sprijinul financiar acordat in anul 2007 producatorilor agricoli din sectorul vegetal, domeniul horticol si sectorul de imbunatatiri funciare. Potrivit acestui proiect, sprijinul este prevazut in limita sumei de 124,070 milioane lei si se va acorda in urma depunerii de cereri la sucursalele judetene si ale municipiului Bucuresti ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Fondurile prevazute pentru sprijinul financiar in sectorul legume-fructe sunt in valoare totala de 41,120 milioane lei si se vor acorda urmatoarelor activitati: pentru functionarea grupurilor de producatori recunoscute in conditiile legii; pentru producatorii agricoli care Sistemul European de Bune Practici Agricole-EUREPGAP in domeniul fructelor si legumelor; pentru subventionarea cantitatii de 23.800 tone legume produse si recoltate din serele incalzite; pentru subventionarea cantitatii de 4.000 tone ciuperci cultivate in spatii climatizate; pentru achizitionarea de ambalaje necesare conditionarii legumelor si fructelor.

Pentru activitatile din sectorul viticol sprijinul financiar acordat este in suma totala de 35,250 milioane lei.Acest sprijin se va acorda pentru urmatoarele activitati: sustinerea costurilor aferente autorizarii plantatiilor viticole destinate producerii strugurilor de vin cu denumire de origine controlata pe suprafata de 25.000 ha; sustinerea costurilor aferente certificarii si marcarii vinurilor cu denumire de origine controlata pentru cantitatea de 833,3 mii hl; sustinerea costurilor aferente aplicarii tratamentelor fitosanitare in plantatiile viticole cu soiuri nobile pentru struguri de masa si vin.

Pentru sectoarele, cartof, plante medicinale si aromatice, flori, plante dendrologice si ornamentale se va acorda sprijin in valoare totala de 27,7 milioane lei.

In fine, pentru organizatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii este prevazut un sprijin in valoare totala de 20 milioane lei. Activitatile pentru care se va acorda acest sprijin sunt: executarea lucrarilor de intretinere si reparatii pentru mentinerea in functiune a infrastructurii de irigatii; asigurarea pazei si protectiei pentru mentinerea in functiune a infrastructurii de irigatii.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.