Autoritatile locale pot primi consultanta si de la ONG-uri pe fonduri structurale

“Disponibilitatea bancilor de a oferi, pe langa credite, consultanta si asistenta pentru pentru proiectele realizate din fonduri structurale reprezinta pentru autoritatile locale un ajutor important” a spus Cristian David, Ministrul Delegat pentru Controlul Implementarii Programelor cu Finantare Internationala si Urmarirea Aplicarii Acquis-ului Comunitar, la dezbaterea “Dezvoltarea urbana in contextul post-aderari”‘, organizata de Asociatia Oraselor din Romania.

Cristian David a subliniat ca autoritatile locale pot obtine consultanta si asistenta pentru elaborarea proiectelor realizate cu fonduri europene nu numai din partea bancilor, ci si de la ONG-uri.

“Este importanta realizarea unei platforme de comunicare activa intre autoritatile publice locale, banci si ONG-uri. Aceasta platforma ar sustine dezvoltarea regionala si locala si ar conduce la un grad mai inalt de absorbtie a fondurilor europene” a afirmat Ministrul Delegat.

Totodata, ministrul Cristian David a aratat ca un rol important il va juca viitorul Minister al Dezvoltarii Regionale care va avea misiunea sa urmareasca gestionarea proiectelor de dezvoltare regionala si sa fie un partener activ al autoritatilor publice locale.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.