Potentialul de dezvoltare al zonei, avantaj in atragerea surselor de finantare pentru IMM-urile sucevene

Templus Advertising, in parteneriat Patronatul Judetean IMM Suceava si cu Agentia Nationala pentru IMM – Oficiul Teritorial Iasi, a organizat in judetul Suceava, seminarul cu tema “Legislatie, solutii de finantare, produse si servicii pentru IMM-uri”.

Principalul scop al evenimentului a fost acela de a aduce in atentia institutiilor financiar bancare si de stat problemele legate de finantarea intreprinderilor mici si mijlocii din zona dar si solutiile reale de acces la fondurile de investitii.

In cadrul discutiilor au fost prezentate solutiile de atragere a fondurilor europene dar si modalitati de implicare a IMM-urilor in proiecte de dezvoltare locala. De asemenea, institutiile bancare si de asigurari si-au aratat interesul fata de dorintele micilor intreprinzatori prezentand instrumente specifice. Nu in ultimul rand, seminarul a reunit companii din domeniul IT&C ale caror servicii au devenit indispensabile in activitatea curenta a fiecarei firme. Ofertele acestora sunt menite sa creasca productivitatea si eficienta activitatii IMM-urilor.

Domeniile viabile de atragere a fondurilor UE si proiectele de dezvoltare locala in care IMM-urile se pot implica au fost principalele puncte atinse in prezentarea sustinta de catre directorul Departamentului Integrare Europeana din Consiliul Judetean Suceava, Catalin Nechifor.

Informatii legate de programele nationale de finantare ale Agentiei Nationale pentru intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperative (ANIMMC), au fost oferite de reprezentantul Oficiului teritorial al institutiei din judetul Suceava, Sebastian Paduraru.

In sprijinul dezvoltarii activitatilor IMM-urilor, Viorel Dutuc, supervizor front office corporate in cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR), a prezentat instrumentele bancare puse la dispozitia persoanelor juridice.

Ca serviciu venit in sprijinul dezvoltarii micilor intreprinzatori, Romtelecom a prezentat pachetele de servicii special concepute pentru segmentul IMM.

Nevoia de siguranta a afacerilor in cazul incidentelor nedorite a fost subliniata de catre directorul Generali Asigurari – Agentia Suceava, Mihaela Irimie.

Oferta Bank Leumi pentru IMM-uri a fost prezentata de Artur Braileanu, director corporate & SME directorate al bancii.

Deschiderea Casei de Economii si Consemnatiuni pentru IMM a fost adusa la cunostinta de directorul sucursalei Suceava, Carolina Rimbu.

Principalele programe operationale prin care IMM-urile pot obtine finantari au fost explicate de catre reprezentantul Agentiei de Dezvoltare Regionala NE, Vasile Asandei.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), prin inspectorul financiar bancar Frasina Apavaloaie a prezentat noi produse de garantare si extindere a colaborarii cu toate bancile si institutiile de stat care finanteaza sectorul IMM.

Seminariile “Solutii de finantare, produse si servicii pentru IMM-uri” organizate de Templus Advertising vin in intampinarea mediului de afaceri reprezentat de intreprinderile mici si mijlocii prin facilitarea intalnirilor directe atat cu reprezentantii administratiei locale cat si cu persoane cu functii de decizie din cadrul bancilor si a altor institutii implicate in activitatea financiar bancara ce dezvolta programe dedicate sectorului IMM.

Anul acesta se desfasoara 18 astfel de evenimente in centre economice importante din tara: Targu Mures, Suceava, Iasi, Ploiesti, Constanta, Brasov, Sfantu Gheorghe, Timisoara, Alba Iulia, Sibiu, Craiova, Pitesti, Miercurea Ciuc, Baia Mare, Cluj, Oradea si Bucuresti.

Pentru mai multe informatii:

Templus Advertising

George Albu, PR Manager Templus

Telefon: 0723.076.212

E-mail: [email protected].

Sursa: Templus Advertising

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.