Seminar: Politicile de Mediu – Oportunitati pentru mediul de afaceri din Romania

In data de 17 aprilie de la ora 9.00, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, va avea loc seminarul
“Politicile de Mediu – Oportunitati pentru mediul de afaceri din Romania”.

Recentul succes comercial inregistrat pe de o parte de tehnologiile eoliene si de masinile cu combustibili hibrizi, iar pe de alta parte de cresterea continua a pietei globale legate de emisiile de dioxid de carbon, subliniaza marea provocare dar si realele oportunitati de afaceri aduse de politicile de protectia mediului. Numai Banca Statelor Unite a investit 20 de miliarde de dolari in initiative legate de mediu de la inceputul acestui an.

Problemele de mediu s-au acutizat la nivel mondial, pornind de la incalzirea globala si inundatii pana la absenta surselor de apa potabila. In acest context sectorul de afaceri priveste politicile de mediu nu numai prin prisma reducerii riscurilor proprii, dar si a reducerii costurilor, a consumului si a deseurilor, precum si a crearii de noi piete si oportunitati pe termen lung. Uniunea Europeana si guvernele nationale promoveaza acest tip de abordare prin crearea unor mecanisme de piata (comertul cu “credite de carbon”), introducerea unor noi directive si regulamente precum si prin incurajarea masurilor si initiativelor voluntare.

Seminarul va explora provocarile si oportunitatile create de noile probleme si politici de mediu in lume si in Romania, precum si rolul si interesul sectorului de afaceri in acest domeniu – nu numai in sensul reducerii propriului impact asupra mediului ci si al dezvoltarii unor noi piete si oportunitati. Discutiile vor aborda de asemenea tema politicilor guvernamentale si europene in sprijinul dezvoltarii durabile in domeniul afacerilor.

Termen limita de inscriere este
16 aprilie 2007.

Pentru informatii suplimentare:

Liliana Tivadaru, CCIR – Directia Dezvoltare Afaceri

Telefon: 021 / 319 01 67

Fax: 021 / 319 01 56

E-mail: [email protected].

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.