A fost lansat Programul Managing EU Projects

Comisia Europeana a stabilit standarde inalte pentu sine, ca institutie si pentru cei care lucreaza in proiectele europene, prin adoptarea programului Managing EU Projects care ofera participantilor posibilitatea de a studia teoria mecanismelor europene, precum si managementul proiectelor europene.

"Acesta este cel mai mare program de investitii al nostru de pana acum. Este o oportunitate extraordinara sa poti contribui semnificativ la cresterea competitivitatii Uniunii Europene", a precizat Danuta Hubner, comisarul european pentru politica regionala.

Lipsa evidenta de experti in domeniul managementului proiectelor europene a determinat Insititutul de Studii Europene din cadrul Universitatii Libere din Bruxelles (VUB), impreuna cu consultantii de la DL International sa initieze programul Managing EU Projects. Astfel, pe parcursul unui modul complet de 3 luni, participantii vor dobandi cunostinte la prima mana de la consultanti si experti din Bruxelles, cu o experienta directa in managementul de programe europene.

"Am incercat sa dezvoltam o curicula care sa imbine rigoarea academica cu cunostinte direct aplicabile. Aceasta abordare izvoraste din credinta noastra ca programele bine administrate necesita atat o intelegere a contextului politic larg cat si o stapanire a unor abilitati practice", potrivit profesorului doctor Theo Jans de la Institutul de Studii Europene (VUB) Bruxelles.

"Exista o nevoie de a aplica practic cunostintele dobandite, ca si de a invata din experienta expertilor din domeniu. Acesta e un lucru pe care l-am inclus in programul nostru, deosebindu-l astfel de alte programe de studii superioare sau de formare profesionala in afaceri europene", a explicat directorul general al DL International, Dan Luca.

Institutul de Studii Europene este un departament autonom al Universitatii Libere din Bruxelles (VUB). A fost creat in anul 2001 printr-o initiativa a Guvernului Flamand. Are programe avansate de masterat si se concentreaza pe cercetarea interdisciplinara in domeniul Studiilor Europene, in mod special pe rolul Uniunii Europene pe scena internationala.

DL International a fost infiintata ca si companie de consultanta in anul 2004. Detine expertiza in consultanta, consiliere in comunicare, training in afaceri europene, managementul proiectelor europene si cercetari structurale.

Sursa: Redactie Managementul-proiectelor, 4 aprilie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.