Romair, 7 milioane euro din consultanta de mediu si infrastructura

Romair Consulting, companie romaneasca de consultanta specializata pe proiectele de mediu si de infrastructura, si-a bugetat pentru anul in curs o cifra de afaceri de 7,2 milioane de euro, in crestere cu circa 36% fata de rezultatul de anul trecut, de 5,3 milioane de euro.

Romair, cu sediul in Bucuresti, are un punct de lucru la Timisoara si un birou la Bruxelles, ca reprezentanti ai autoritatilor locale pe langa institutiile din cadrul Uniunii Europene. “Sediul de la Bruxelles ne-a ajutat sa fim mai aproape de sursele finantarilor destinate Romaniei. Este un avantaj fata de concurenta pentru ca suntem mai aproape si de cei care reglementeaza derularea acestor fonduri, reusind astfel sa capatam mai multa experienta”, a declarat Gheorghe Boeru, presedinte si actionar unic al Romair.

Compania are 128 de angajati, iar pana la sfarsitul anului se asteapta ca numarul lor sa fie in jur de 169.

In 2006, Romair a investit aproximativ 310.000 de euro in calificarea fortei de munca, urmand ca in 2007 cheltuielile sa fie de 450.000 de euro.

Romair are in portofoliu o lucrare in Belgrad, privind refacerea unui pod, si urmareste obtinerea altor doua proiecte peste granita. Primul proiect, in Ungaria, are o valoare de executie de 26 milioane de euro, iar al doilea, in regiunea Odessa, Ucraina, este in valoare de 11 milioane de euro. Obtinerea si executia de proiecte peste granita va continua si in 2008, tot in regiunea Odessa, unde compania Romair se asteapta sa obtina inca trei proiecte.

Boeru considera ca pe piata de infrastructura de mediu concurenta este foarte redusa pentru ca rigorile de executie sunt foarte mari si pentru ca jucatorii straini au avantajul experientei si al fortei financiare. El spune ca fondurile alocate proiectelor de mediu sunt foarte generoase, dar necesita un personal bine calificat, astfel incat jucatorii locali trebuie sa isi dezvolte echipe puternice de experti pentru a putea participa la licitatii.

Printre cele mai inportante proiecte ale Romair in acest moment, se numara proiectul de reabilitare a zonelor urbane, canalizare si alimentare cu apa, din Bucuresti si Arad, in valoare de 130 milioane de euro, bani de la Banca Mondiala, pe care compania l-a obtinut in pozitia de lider si un proiect de management al deseurilor solide in Galati cu finantare ISPA, in valoare de aproximativ 35 milioane de euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.