Imprumut BDCE de 51,2 milioane de euro pentru lucrari hidrotehnice impotriva inundatiilor

Proiectul privind apararea impotriva inundatiilor in zona de sud-vest a Romaniei va fi finantat printr-un imprumut de 51,2 milioane euro acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), la care se adauga alte 11,8 milioane euro reprezentand contributia statului roman.

Imprumutul va fi disponibilizat in transe. Fiecare transa a imprumutului va fi pentru o perioada ce nu va depasi 15 ani, incluzand o perioada de gratie de 5 ani.

Proiectul privind apararea impotriva inundatiilor in zona de sud-vest a Romaniei isi propune sa ofere solutii pe termen mediu pentru imbunatatirea nivelului existent de protectie al digurilor si al albiilor raurilor pe principalele cursuri de apa, asigurand astfel o protectie optima pentru locuitorii din zona in caz de inundatii catastrofale. Pe ansamblu, se estimeaza ca lucrarile ce vor fi efectuate vor contribui la protejarea a aproximativ 1 milion de persoane, reprezentand o treime din populatia totala a judetelor Caras-Severin si Timis.

Lucrarile hidrotehnice propuse spre executie vizeaza consolidarea si regularizarea malurilor unor cursuri majore si remodelarea albiilor, evitandu-se astfel, pe viitor, producerea viiturilor si distrugerea infrastructurilor de transport, a gospodariilor si a obiectivelor economice. Ele vor fi efectuate in judetele Caras-Severin si Timis, in sud-vestul Romaniei, cu exceptia unui subproiect localizat in judetul limitrof Hunedoara, afectat si el de inundatii.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.