Curs: Fondurile Structurale – de la idee la proiect

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile organizeaza in perioada 14-16 mai 2007, cursul “Fondurile Structurale – de la idee la proiect”.

Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania va beneficia de 19,7 miliarde EURO, prin instrumentele structurale. Datorita faptului ca aceste fonduri sunt de aproape 4 ori mai mari decat cele furnizate de fondurile de preaderare, propunerile de proiecte depuse vor avea sanse mult mai mari sa fie finantate. Conditia? Proiecte de buna calitate, care sa rezolve problemele comunitatii din care faceti parte. Prin acest curs, FDSC va va dezvolta cunostintele si abilitatile necesare realizarii de propuneri de proiecte eligibile pentru aceste fonduri.

La sfarsitul cursului, participantii: vor avea o intelegere mai buna a contextului in care opereaza instrumentele structurale (cu accent pe particularitatile Fondurilor Structurale), vor sti cum sa identifice si sa dezvolte o idee de proiect si cum sa incadreze proiectul in axa prioritara de finantare potrivita.

Cursul cuprinde:

– Politica de Coeziune – de ce Fonduri Structurale?, Fondurile Structurale (alocari financiare, activitati eligibile/neeligibile), Principii de asistenta – utilitatea lor, Documente de programare;

– Managementul financiar;

– Identificarea problemelor, scopul si obiectivele proiectului, activitati, resursele necesare/bugetul (cheltuieli eligibile, cofinantarea, avansul de plata);

– Incadrarea ideii de proiect in liniile de finantare;

– Cererea de finantare; Anexele;

– Circuitul unei cereri de finantare, de la depunere pana la aprobare.

Cursul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, sectorului de afaceri, administratiei publice si altor persoane interesate. Cursul este organizat pentru minim 10 si maxim 15 persoane.

Tarif curs: 540 RON/participant pentru cele 3 zile (18 ore) de training. Aceasta taxa de participare include: materialele de curs (suport de curs, fise de lucru, anexe, CD cu materialele in format electronic), pauzele de cafea si de pranz. FDSC nu asigura transportul si cazarea participantilor.

Se acorda reduceri de:

– 10% pentru organizatiile/institutiile care isi inscriu cel putin 3 reprezentanti la curs;

– 10% pentru persoanele fizice si reprezentantii organizatiilor/institutiilor care se inscriu pentru cel putin 3 cursuri (pe teme diferite) organizate de FDSC.

Bonus: consultanta gratuita prin e-mail, timp de 3 luni (de la incheierea cursului) si de asemenea, dupa 6 luni, departamentul de training si consultanta al FDSC va evalua impactul cursului, modul in care participarea la aceste sesiuni de instruire a contribuit la imbunatatirea activitatii fiecarui cursant, in domeniul abordat in cadrul cursului la care a participat.

Data limita pentru inscriere este
10 mai 2007.

Pentru mai multe informatii:

Andreea Sorescu, Training Manager

Telefon: 021 310 01 77

E-mail: [email protected].

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.