APDRP: Romania va pierde in acest an fonduri SAPARD de 100 milioane euro

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) estimeaza ca va pierde, in 2007, fonduri SAPARD de aproape 100 de milioane de euro, in principal din cauza rezilierii unor contracte, a declarat directorul general al Agentiei, Laszlo Klarik.

“Pierderile s-ar putea apropia de 100 de milioane de euro in acest an, iar pentru 2008 sunt estimate sume foarte mici. in principal, pierderile sunt provocate de faptul ca cei care contracteaza proiecte reziliaza acordurile sau nu respecta anumite termene. Alte motive sunt efectuarea unor studii in cadrul proiectului care nu-si dovedesc ulterior fezabilitatea sau realizarea unor greseli in efectuarea proiectului”, a afirmat Klarik.

El a mentionat ca finalizarea proiectelor este ingreunata de lipsa unei prefinantari. Klarik a spus, intr-o conferinta de presa, ca pana in prezent s-au pierdut fonduri SAPARD de 17 milioane de euro, in urma rezilierii unor contracte, cele mai multe la solicitarea Agentiei.

APDRP, administratorul fondurilor SAPARD in Romania, trebuie sa efectueze, pana in luna noiembrie a anului 2008, plati de circa 760 de milioane de euro catre firmele care au depus proiecte pentru obtinerea de finantare. Agentia a realizat pana la finele lunii martie plati de 744 de milioane de euro, reprezentand circa jumatate din totalul sumelor angajate, de 1,51 miliarde euro.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.