CeRe lanseaza proiectul Politici locale eficiente – Implicarea publicului in luarea deciziilor publice locale

Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe lanseaza proiectul POLITICI LOCALE EFICIENTE – Implicarea publicului in luarea deciziilor publice locale, finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Prin acest proiect, Centrul de Resurse pentru participare publica va asista autoritatile locale si organizatiile din 20 de comunitati din Romania sa profesionalizeze si eficientizeze mecanismele de luare a deciziilor publice la nivelul comunitatilor lor.

Pentru inceput, se va lucra cu 25 de organizatii neguvernamentale (sau grupuri informale) care vor primi instruire pe tema participarea cetateanului in luarea deciziilor locale si asistenta pentru monitorizarea autoritatilor publice locale din comunitatile lor.

In cea de-a doua faza a proiectului, se va oferi instruire autoritatilor din respectivele localitati pe tema participarii cetateanului la luarea deciziilor locale si vom organiza un atelier la care sunt invitati atat membri ai organizatiilor cat si reprezentanti ai autoritatilor. In cadrul atelierului, cei doi parteneri locali – autoritatea si organizatia – vor gandi solutii pentru imbunatatirea proceselor de implicare a cetatenilor in luarea deciziilor.

In faza finala a proiectului, pe parcursul a patru luni, CeRe va oferi asistenta organizatiilor si autoritatilor pentru organizarea efectiva de consultari pe teme de interes local.

Acum se deruleaza selectia partenerilor locali – 25 de organizatii sau grupuri cetatenesti – care doresc sa contribuie la intarirea democratiei locale.

Pentru instruire si asistenta CeRe, se poate aplica trimitand o scrisoare de intentie care va cuprinde:

– cine este si ce face organizatia;

– cum ati colaborat pana acum cu autoritatile din comunitatea dumneavoastra;

– de ce credeti ca este importanta implicarea cetatenilor in luarea deciziilor publice.

Termenul de trimitere a scrisorilor este 20 aprilie 2007.

Pentru mai multe informatii:

Telefon 031 1050 755

Fax: 031 1050 756

E-mail: [email protected].

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.