UE va returna Romaniei in acest an 16 milioane de euro din sumele ramase necheltuite

Comisia Europeana a anuntat reducerea cu 16 milioane de euro a contributiei Romaniei datorate in acest an catre bugetul comun al UE.

Suma va fi dedusa din totalul contributiei bugetare angajate de catre tara noastra pentru 2007, de 1,1 miliarde de euro.

Pentru anul precedent, Comisia a raportat un excedent bugetar al UE de 950 de milioane de euro, provenit din cheltuielile prevazute de catre UE si ramase nefolosite. Fondurile excedentare, la care se adauga alte venituri (de natura extrabugetara), vor reduce contributiile statelor Uniunii la bugetul comun cu peste 1,8 miliarde de euro.

Germania, cel mai mare contribuabil, va vira catre UE cu 366 milioane de euro mai putin, Anglia, cu 308 milioane de euro, Franta, cu 291 milioane de euro, iar Italia, cu 232 milioane de euro.

“Managementul bugetar imbunatatit si planificarea mult mai buna protejeaza interesele platitorilor de taxe: bugetul este folosit intr-un mod mult mai eficient si statele membre platesc doar atat cat este cu adevarat nevoie”, spune Dalia Grybauskaite, Comisarul European pentru Buget si Planificare Financiara.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.