Premiile europene de e-Guvernare 2007

Pana la data de 11 iunie 2007 institutiile administratiei publice care furnizeaza servicii electronice se pot inscrie in cursa europeana pentru castigarea premiului de excelenta in domeniul guvernarii electronice.

Participarea la acest concurs ofera aplicantilor multiple oportunitati printre care: participarea intr-o retea tematica, sporirea vizibilitatii, diseminarea experientei si cunostintelor dobandite, dar mai ales posibilitatea obtinerii Etichetei de Buna Practica pentru aplicatiile dezvoltate. In plus, finalistii concursului isi vor putea expune aplicatiile la Conferinta Ministeriala de la Lisabona si vor avea sansa de a castiga 1 dintre cele 5 Premii eGuvernare 2007 care se vor decerna cu aceasta ocazie. Presedintia portugheza va finanta costul deplasarii la Lisabona pentru toti finalistii concursului.

Criteriile de evaluare care vor fi avute in vedere pentru selectionarea finalistilor sunt: dovada impactului, dovada sau potentialul de diseminare a celor mai bune practici, intelegerea aspectelor legate de canalele multiple de comunicare, inovatia, eficienta, impresia generala si capacitatea de comunicare.

In acest an participantii pot inscrie in concurs proiecte implementate sau in derulare din una dintre cele 5 categorii stabilite:

– Servicii mai bune pentru crestere economica si locuri de munca. Servicii publice online ce contribuie direct la cresterea economica si la realizarea unei strategii de creare a locurilor de munca.

– Participare si transparenta. Initiativele interactive care confera cetatenilor si mediului de afaceri puterea sa influenteze guvernarea deschisa, realizarea politicilor si felul in care administratiile publice concep si furnizeaza servicii.

– Impactul social si coeziunea. Initiativele serviciilor publice contribuie la imbunatatirea mediului social si coeziunii sociale. Serviciile pot fi locale, nationale sau europene si orientate spre utilizator, inclusive si interoperabile.

– Administratia efectiva si eficienta. Inovatia si reorganizarea serviciilor si proceselor, realizarea unei administratii mai eficiente si efective precum si reducerea birocratiei.

– Cel mai inspirat exemplu de buna practica. Initiativele care ofera solutii creative pentru provocarile comune si au capacitatea de a-i influenta si de a le oferi modele si idei celorlalti. Pentru acest premiu va exista un vot public. Toti cei ce se vor inscrie pana la data de 1 septembrie pe portalul de bune practici (www.epractice.eu) pot vota si pot posta comentarii (pana la 15 septembrie 2007 la ora 12 CET).

Institutiile administratiei publice centrale sau locale dornice sa se inscrie in concurs vor transmite aplicatiile prin intermediul portalului european pentru schimbul bunelor practici www.epractice.eu. Acest portal este un serviciu pentru comunitatea profesionala in eGuvernare, eIncludere si eSanatate si va fi o platforma pentru discutii relevante si de actualitate, pentru sfaturi si stiri care sa contribuie la cresterea economica si crearea de noi locuri de munca in Europa.

Competitia este deschisa doar administratiei publice, motiv pentru care, in cazul parteneriatelor public-privat inscrierea trebuie efectuata de catre institutia publica si nu de catre compania privata.

Pentru mai multe informatii:

Diana Stangu

Telefon: 021 / 400 17 02

Fax: 311 41 31

E-mail: [email protected].

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top